Terug naar blog

3 fouten die bruiden maken die geen weddingplanner inhuren

3 fouten die bruiden maken die geen weddingplanner inhuren

Yes, ik ga trouwen! Dit is zo spannend! Oké, maar de belangrijkste dingen eerst. Wat is de eerste stap in het plannen van een bruiloft precies? Laten we beginnen met het Googlen van trouwjurken! Dat is een goede eerste stap toch? De tweede is de locatie! Of de datum? Of allebei? Oké, ik raak al een beetje de weg kwijt. Ik heb zoveel leuke ideeën voor mijn bruiloft en ik kan letterlijk niet wachten om te beginnen met plannen! Het enige is… waar moet ik beginnen? En wat moet ik voorrang geven?

Herken je jezelf hierin? Je denkt er waarschijnlijk niet eens aan om een weddingplanner in te huren, want dat is alleen voor de Amerikaanse bruiloften van miljoenen dollars en alleen voor beroemde mensen.

Nou, dat is het niet!

Een weddingplanner kan jullie geld besparen en de organisatie op zich nemen, zodat jullie je DROOMBRUILOFT zonder verhoogde hartslag kunnen beleven (nou ja, de verhoogde hartslag is alleen omdat jullie man & vrouw worden en dat is gewoon veel te spannend!!!). Voor meer redenen waarom een weddingplanner niet alleen voor een beroemde bruiloft van een miljoen dollar is, lees je verder in deze blog!

Maar voorkom eerst deze 3 fouten bij het plannen van je eigen bruiloft:

Stressen

Het vinden van de juiste locatie, stylist, haar- en visagist, foto- en videograaf etc, het maken van een gestructureerd draaiboek, de contactpersoon zijn voor alle gasten, de locatie en alle leveranciers en ga zo maar door. Dit is slechts een kleine greep uit de vele taken van een weddingplanner. Timemanagement, prioriteiten stellen en budgetteren zullen je nog meer laten zweten!!!

Vraag een vriendin als ceremoniemeester

Natuurlijk zal ze ja zeggen! Want het lijkt een enorme eer en ze heeft waarschijnlijk meerdere evenementen of misschien zelfs een bruiloft georganiseerd! Maar, waarom denk je dat ze genoeg tijd heeft om jullie bruiloft te plannen naast haar fulltimebaan en kinderen om voor te zorgen? Bovendien, kent ze wel de juiste leveranciers die jullie droombruiloft kunnen waarmaken? Bovenal zal ze niet kunnen genieten van jullie bruiloft! Omdat ze het simpelweg te druk heeft met het oplossen van last-minute problemen en het geven van aanwijzingen aan de technicus wanneer welk nummer moet beginnen. Lees meer over waarom het een crime is om een vriendin als ceremoniemeester te vragen in mijn andere blog!

Uren besteden aan het vinden van de juiste leveranciers en veel te veel geld uitgeven!

Ik heb al een handvol leveranciers met je gedeeld om aan te denken tijdens de organisatie van je bruiloft. Als je eindelijk een fotograaf hebt gevonden, wie kan je dan garanderen dat het resultaat zal zijn wat je ervan verwacht had? Of een bloemist bijvoorbeeld, hoe kun je erop vertrouwen dat de bloemen er zo mooi uit zullen zien als zij je vertelt?! Een weddingplanner kan niet alleen leveranciers aanbevelen en de juiste fit maken om jullie droombruiloft te creëren en jullie verwachtingen te overtreffen, maar ze kan ook voorkomen dat jullie veel te veel geld uitgeven (aan de verkeerde leveranciers)!

Willen jullie een stressvrije bruiloft die tot in de puntjes geregeld is met alleen de beste leveranciers voor jullie droomhuwelijk? Wil je wel je eigen bruiloft organiseren, maar weet je gewoon echt niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens naar mijn video programma: ‘DIY Plan je eigen bruiloft’ waarin ik je in een online leeromgeving stap voor stap aan de hand meeneem door alle stappen.