Terug naar blog

No go: Vriend(in) als ceremoniemeester vragen

No go: Vriend(in) als ceremoniemeester vragen

Je hebt JA gezegd! Jullie gaan trouwen! Nu kun je beginnen met het plannen van je droombruiloft. Het enige is dat je niet echt weet waar je moet beginnen, met wie je contact moet opnemen of wat je prioriteit zijn… Wat wel weet is dat een van je vriendinnen al eerder verschillende evenementen heeft georganiseerd en dat ze je misschien wel wil helpen! “JA, laten we haar vragen om onze ceremoniemeester te zijn!”

Nou NEE, hier gaat het mis… Benieuwd waarom? Lees meer… Punt 3 is het ergste!

1: Ze heeft geen tijd om jullie droomhuwelijk te plannen

Ze zal waarschijnlijk ja zeggen, want het lijkt haar een enorme eer en het is moeilijk om hier nee op te zeggen. Maar als jij geen tijd hebt om je eigen bruiloft te plannen, waarom denk je dan dat zij genoeg tijd over heeft voor de organisatie van jullie GROTE dag? Zij heeft waarschijnlijk ook een fulltimebaan en kinderen om voor te zorgen. Ja, ze weet waarschijnlijk wel waar ze moet beginnen en hoe ze de planning moet aanpakken, maar dat betekent niet dat ze er de tijd voor heeft, al zal ze je dat ongetwijfeld niet vertellen..

2: Ze kent niet de juiste trouwleveranciers om jullie verwachtingen te overtreffen

Ze is waarschijnlijk heel sociaal, makkelijk in de omgang, legt snel contact en weet de beste deals te sluiten. Er is ook een kans dat ze enkele leveranciers in de trouwbranche kent, die misschien bij jou en je toekomstige man passen. Maar wil je niet een weddingplanner die de perfecte match maakt tussen jullie en de leveranciers die helemaal aansluiten bij jullie droombruiloft (denk aan de ringen, haar- en visagist, stylist, bloemist, foto- en videograaf en nog veel meer)? Ik bedoel, uiteindelijk trouw je maar één keer!

3: Ze zal niet genieten van je bruiloft

Alle leveranciers ontvangen, coördineren en dubbelchecken, de contactpersoon zijn voor de locatie, de verkopers en de gasten, last-minute problemen oplossen en timemanagement… Dit zijn maar een paar van de taken die een ceremoniemeester heeft op jullie GROTE dag. Oh en laten we niet vergeten dat ze kalm moet blijven, alle stress moet wegnemen en de dag in goede banen moet leiden. Als een van je beste vrienden kan ze niet ten volle genieten van deze dag, omdat ze overspoeld wordt door stress, problemen waarvan ze het bestaan niet eens kende.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het perspectief van de verkopers ten opzichte van jullie ceremoniemeester. Zij vereisen continue updates, informatie wat te doen en wanneer, hoe en wat te verwachten.

Je vraagt een vriendin toch ook niet om je waterleiding aan te leggen of je boekhouding bij te houden? Dus waarom zou je haar vragen je bruiloft te plannen? Neem het risico niet en laat het over aan een trouwspecialist.

Wel zelf je bruiloft organiseren, maar met alle tips van een pro? Kijk dan eens naar Belle Weddings Academy