Wat doet een weddingplanner?

Laten we even beginnen bij het begin: wat is een weddingplanner?
Een weddingplanner helpt bij de organisatie van jullie bruiloft, zodat jullie kunnen genieten van een geweldige tijd vol met liefde en geluk. Een weddingplanner achterhaalt jullie wensen voor de grote dag en maakt deze werkelijkheid. Van begin tot eind zorgt zij dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat alles is goede banen wordt geleid. Nu het duidelijk is wat een wedding planner (of bruiloft planner) is, vraag je je vast af; wat is dan de toegevoegde waarde van een weddingplanner? Het voornaamste doel van een weddingplanner is jullie te laten genieten van de mooiste dag van jullie leven (inclusief de reis ernaartoe)! Ook niet onbelangrijk om te benoemen is dat een weddingplanner vaak goede connecties heeft met trouwleveranciers waardoor eventuele extra kortingen mogelijk zijn. De taken die behoren bij een weddingplanner kun je hieronder lezen.

Taken weddingplanner

Tijdens de bruiloft plannen, regelt een weddingplanner alles van A tot Z. Zo gaat een weddingplanner op zoek naar trouwleveranciers, een trouwlocatie, beheert zij het trouwbudget, maakt ze het draaiboek en fungeert ze als ceremoniemeester op de dag zelf. Hieronder kun je een lijst vinden van alle taken die horen bij het plannen van een bruiloft.

Voorbereiding

  • Kick-off meeting
    Toegang tot een gepersonaliseerd online draaiboek en planningstool
    Opstellen en beheren trouwbudget
    Volledige bruiloft checklist afwerken
    Trouwlocatie + leveranciersselectie
    Hulp bij het opstellen van de uitnodiging
    Gepersonaliseerde trouwpagina + RSVP's
    Contactpersoon voor alle trouwleveranciers
    Contactpersoon voor alle gasten
    Opstellen en beheren van het draaiboek
    update meetings
    Dubbelcheck alle trouwleveranciers
    Detailbespreking met jullie
    Detailbespreking op locatie

Trouwdag

  • Ceremoniemeester op de trouwdag
    Coördineren
    Contactpersoon
    Planning management
    Dubbelcheck
    Last-minute problemen oplossen

Nazorg

  • Debrief
    (2-4 weken na de bruiloft)

placeholder image

Wat kost een Weddingplanner?

Nu je de toegevoegde waarde en de taken van een weddingplanner hebt gelezen, kan ik me voorstellen dat je dit ook wilt! Hoe heerlijk is het om alles uit handen te geven en alleen maar te vertellen hoe jullie die mooiste dag van je leven voor je zien? De rest, daar zorg ik voor! Klik op de button hieronder voor de mogelijkheden en tarieven.

Verschil weddingplanner ceremoniemeester

Een weddingplanner is ook een ceremoniemeester, maar een ceremoniemeester is niet automatisch ook een weddingplanner. Hoe zit dit precies?

Een weddingplanner helpt het bruidspaar met de gehele planning en organisatie van de bruiloft. Ook is de weddingplanner op de dag van de bruiloft zelf aanwezig in de rol van een ceremoniemeester. De weddingplanner zorgt echt voor rust en structuur voor het bruidspaar. De taken van een weddingplanner zijn onder andere het vinden van de perfecte trouwlocatie en de juiste trouwleveranciers.

Anders dan een weddingplanner, is een ceremoniemeester enkel voor hulp op de huwelijksdag zelf. Wel is zij betrokken bij een stukje voorbereiding, zodat alles op de trouwdag zelf zo vlekkeloos mogelijk verloopt. De taken van een ceremoniemeester zijn onder andere het coördineren van de bruiloft volgens de planning van het draaiboek en de contactpersoon zijn voor alle trouwleveranciers. Een ceremoniemeester is ideaal omdat zij ervoor zorgt dat echt iedereen (inclusief alle familie/vrienden/vriendinnen) kan genieten van de bruiloft.

Weddingplanner Nederland

Belle Weddings organiseert en coördineert bruiloften door heel Nederland. Van een romantisch kasteel in het noorden van het land tot aan een landgoed in het zuiden, niets is te gek! Bekijk ook is de prachtige trouwlocaties in Nederland Mochten jullie het liever iets verder weg willen vieren, dan kun je Belle Weddings ook als international weddingplanner inhuren.

Weddingplanner Amsterdam

Willen jullie trouwen in onze mooie hoofdstad Amsterdam? Wat leuk! De vele verschillende trouwlocaties en het ontelbare aantal toffe trouwleveranciers, maakt het lastig om de goede keuze te maken. Willen jullie bijvoorbeeld gaan trouwen aan de grachten met als receptie een mooie rondvaart? Of willen jullie juist op een rooftop trouwen met uitzicht over de geweldige skyline van Amsterdam? Ik help jullie graag op weg!

Weddingplanner ’t Gooi

Hebben jullie besloten te gaan trouwen in ‘t Gooi? Geweldig!
Of het nou in de buitenlucht in Bussum is, aan het water in Huizen of in een mooi landgoed in Laren, Belle Weddings helpt jullie op weg. Bekijk ook trouwlocaties in ‘t Gooi.

Weddingplanner Hilversum

Jullie gaan trouwen in Hilversum, Gefeliciteerd! Ik help jullie graag op weg met de zoektocht naar de beste leveranciers en de mooiste trouwlocatie die perfect aansluit bij jullie wensen. Benieuwd naar de taken van een weddingplanner? Klik hier.

placeholder image

Bruiloft Styling

Ik ben gespecialiseerd in weddingplanning, vandaar dat ik de styling graag overlaat aan de professionals van dit vak. Dit zorgt ervoor dat jullie samen met mij de stylisten/bloemisten kunnen kiezen die exact bij jullie wensen passen en jullie sprookjeshuwelijk tot werkelijkheid kunnen brengen. Gaan jullie bijvoorbeeld meer voor de lichte, romantische en dreamy kleuren of voor de robuuste, donkere kleuren met droogbloemen? Hier zijn heel veel keuzes in te maken en ik help jullie heel graag bij het selecteren van de juiste styliste! Wanneer zij bezig zijn met prachtige bloemdecoraties, zorg ik ervoor dat alles vlekkeloos volgens de planning verloopt en dat jullie vooral kunnen genieten!