4 tips om de perfecte trouwlocatie te vinden

Jullie droom trouwlocatie vinden behoort tot de allereerste stappen van de planning naar jullie bruiloft. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het vinden van de juiste trouwlocatie?

1. Maak een wensenlijstje

Wat is voor jullie belangrijk? Willen jullie trouwen in het hartje van het centrum, in een pittoresk kerkje of juist in een groot kasteel  Let hierbij op de dagindeling van jullie bruiloft. Willen jullie graag dat alles op dezelfde trouwlocatie plaatsvindt (erg praktisch!) of willen jullie gebruik maken van meerdere locaties voor de ceremonie, het diner en het feest? 

2. Geef antwoord op de volgende vragen 

- Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen per onderdeel van de bruiloft?
- Wat is jullie trouwbudget voor de trouwlocatie?
- Wil je gasten (en uiteraard jullie zelf) de mogelijkheid geven om te kunnen overnachten? Bijvoorbeeld wanneer je gasten vanuit het buitenland uitnodigt.
- Zijn er gasten bij die slecht ter been of invalide zijn? Dit heeft invloed op de keuze van de trouwlocatie. 

3. Is het een officiële trouwlocatie? 

Om op jullie droomlocatie te kunnen trouwen, is het verplicht dat deze locatie een officiële trouwlocatie is. Is dit niet het geval, geen zorgen! Dit kun je vaak bij de gemeente alsnog aanvragen.

4. Checkvragen 

- Zijn er voldoende parkeermogelijkheden op de trouwlocatie?
- Is er een technicus op de trouwlocatie aanwezig die het licht en geluid verzorgt?
- Hoe hard (aantal decibel) mag de muziek? En tot hoelaat mag het feest duren? 

Trust me, ik heb nog veeeel meer checkvragen voor jullie ideale trouwlocatie om alles zo goed mogelijk voor te bereiden.
Benieuwd? Neem even contact op!

Trouwlocaties Nederland

Nederland beschikt over 1500 officiële trouwlocaties. Genoeg keuze dus! Welke behoren tot de mooiste trouwlocaties van Nederland hangt natuurlijk ook grotendeels af van wat jullie mooi vinden. Zijn jullie opzoek naar een kasteel, een landgoed, een boerderij, een strandtent of een totaal andere trouwlocatie?

Hieronder mijn 3 favoriete trouwlocaties op een rij: (Eigenlijk heb ik veel meer favorieten, die ik graag met jullie bespreek!)

placeholder image

Kasteel de Haar

Trouwen in het meest luxueuze kasteel van Nederland? Dit adembenemende kasteel ligt verscholen tussen de bomen en biedt unieke plekken zoals de Rozentuin, de exclusieve kapel en de Oude boom waar jullie elkaar het ja-woord kunnen geven. Ook handig om te weten is dat dit kasteel op een steenworp afstand van Utrecht ligt en dat het mogelijk is om jullie hele trouwdag hier te vieren (inclusief ceremonie, receptie, diner en feest). 

placeholder image

Orangerie Elswout

Beleef een onvergetelijke dag bij Orangerie Elswout als officiele trouwlocatie. De gastvrije verzorging, het culinaire menu en de sfeervolle ambiance laten jullie voor één dag prins en prinses voelen! Het is mogelijk om de gehele huwelijksdag op deze trouwlocatie te vieren.

placeholder image

Hotel Arena

Dit monumentale pand met een design interieur ligt in het Oosterpark van Amsterdam. De Kapel met romantische details dient als perfecte locatie voor zowel jullie ceremonie, als diner en groot feest! Jullie gasten kunnen overnachten in het hotel en jullie kunnen de dag afsluiten in één van de prachtige weddingsuites.

Trouwen in ’t Gooi

Het Gooi beschikt over talloze unieke trouwlocaties en hieronder deel ik er graag een paar met jullie!

placeholder image

De Kalkovens

Van een intieme en romantische ceremonie tot aan een spetterend huwelijksfeest, alles is mogelijk bij deze prachtige trouwlocatie aan het water. De Kalkovens is een uniek monument met een overweldigend weids uitzicht over de Oude Haven van Huizen. Op deze idyllische locatie kun je aanmeren met een romantische sloep om vervolgens elkaar het jawoord te geven onder de prachtige boom omringd door jullie dierbaren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

placeholder image

Finley Het Witte Huis

Bij deze unieke trouwlocatie aan de Loosdrechtse Plassen kunnen jullie aanmeren met een romantisch aangeklede boot. De huwelijksvoltrekking kan in de prachtige tuin plaatsvinden of in de koepelzaal dat een mooi panorama beeld van de Loosdrechtse Plassen geeft. Op deze sprookjesachtige locatie komen droombruiloften tot leven.

Fier%20Bussum%20 %20Trouwlocatie%20in%20het%20Gooi

Fier Bussum

Deze droom trouwlocatie van de gemeente Gooise Meren behoort tot een cultureel erfgoed en beschikt over een indrukwekkend fort. Het is mogelijk om jullie huwelijksdag van begin tot eind te beleven bij deze unieke trouwlocatie. Romantisch buiten trouwen met een prachtig uitzicht op het Fort en vervolgens proosten en borrelen in de mooie buitentent. Ideaal!

placeholder image

Kasteel de Hooge Vuursche

Ook al behoort Baarn niet helemaal tot het Gooi, wil ik jullie niet onthouden van deze prachtige trouwlocatie. De trouwdag begint al bij de lange oprijlaan met uitzicht op de fraaie fontein. Trouwen in de zomer of juist een winterbruiloft, alles is mogelijk in dit indrukwekkende kasteel, gelegen midden in het groen. De historische Parkzaal biedt een prachtig decor voor de ceremonie, waarna jullie kunnen toosten op het bordes met uitzicht over de kasteeltuin. Een sit-down dinner of juist een BBQ, op dit landgoed is alles prachtig.