Wat doet een ceremoniemeester?

Eerst is het belangrijk om te weten wat een ceremoniemeester precies is. Een ceremoniemeester kun je het beste omschrijven als ‘de regisseur’ op jullie grote dag. Anders dan een weddingplanner die het totaal plaatje verzorgt van A tot Z, is de ceremoniemeester verantwoordelijk voor het vullen van het draaiboek (met de leveranciers die jullie al hebben uitgezocht) en het in goede banen leiden van jullie bruiloft. Een ceremoniemeester zorgt ervoor dat jullie en jullie familie en vrienden volop kunnen genieten van de bruiloft, terwijl zij ervoor zorgt dat de gasten goed worden ontvangen, de catering op tijd klaar staat, iedereen volgens de tafelschikking plaats neemt en nog veel meer! Een ceremoniemeester is dus echt onmisbaar op jullie grote dag! Alle ceremoniemeester taken lees je hieronder.

Taken ceremoniemeester

Wat doet een ceremoniemeester precies? Als ‘regisseur’ op jullie bruiloft is er een behoorlijke actielijst die de ceremoniemeester afwerkt. Tot ceremoniemeester taken behoren de volgende punten:

Voorbereiding

 • Kick-off meeting
  Toegang tot een gepersonaliseerd online draaiboek en planningstool
  Hulp bij het opstellen van de uitnodiging (& ceremoniemeester brief)
  Dubbelcheck of jullie aan alles hebben gedacht (zie checklist)
  Hulp bij invullen professioneel draaiboek
  update meetings
  Detailbespreking met jullie
  Detailbespreking op locatie
  Dubbelcheck alle trouwleveranciers

Trouwdag

 • Ceremoniemeester op de trouwdag
  Coördineren
  Contactpersoon
  Planning management
  Dubbelcheck
  Last-minute problemen oplossen

Nazorg

 • Debrief
  (2-4 weken na de bruiloft)

placeholder image

Ceremoniemeester engels

Ceremoniemeester in het engels is ‘Master of Ceremonies’. Ben je opzoek naar een Engelssprekende Master of Ceremonies, omdat jij of je aanstaande uit het buitenland komt? Of misschien zijn jullie wel van plan om in het buitenland te gaan trouwen? Dan kan ik jullie zeker helpen! Ga naar international weddingplanner voor alle opties.